Картофен омлет с кайма и кашкавал

11/02/2018
"Толкова е вкусен, че няма да искате да го споделите дори с половинката си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 403
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Поставяме ги в съд и ги поръсваме със солта.

Оставяме така за около 5 минути, след което отцеждаме. Към тях добавяме яйцата и брашното и разбъркваме.

Нарязваме си лука на ситно, както и магданоза. Настъргваме кашкавала.

В купа поставяме олио и изсипваме лука. Задушаваме го, след което прибавяме и каймата.

На дъното на намазнен тиган разпределяме част от картофеното тесто, като притискаме с лъжица.

Оформя се една картофена палачинка, която обръщаме, след като се зачерви.

Върху едната половина разпределяме част от каймата с лука, като отгоре слагаме кашкавала и магданоза.

След 2-3 минути затваряме омлета, сгъваме го през средата, така че да се покрие пълнежът.

Оставяме да се допече, вадим и поднасяме, докато е още топъл.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар