Картофен омлет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофен омлет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Някои биха го нарекли фритата, но както и да му викате, да знаете, че е много вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 броя
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 2 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват, но не напълно. Отцеждат се и се настъргват, смесват се с яйцата, брашното, прясното мляко, солта и черния пипер. Сместа се пържи на части в сгорещеното масло, като се разстила подобно на палачинка.

Когато се запече се обръща от другата страна и докато се запече и там се поръсва с настърганите сирене и кашкавал.

Тиганът се похлупва за кратко, след което омлетът се изважда и поднася сгънат с гарнитура от магданозени нарязани домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: