Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие Морска среща

Предястие Морска среща

Предястие Морска среща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • водорасли - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • масло
  • раци - 400 г месо
  • калмари - 400 г
  • рапани - 4 големи
  • тиквички - 3 бр.
  • скариди - малки
  • олио
  • брашно
  • белтъци - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако водораслите са сушени, се накисвате във вода, докато набъбнат. Морковите се настъргват. Водораслите се отцеждат, смесват се с морковите и се задушават в 1 ч.л. масло.

Тиквичките се обелват, нарязват се на кръгчета, овалват се в брашно и се изпържват.

Рапаните се нарязват на малки хапки. Всяка хапка се топва в разбитите на сняг белтъци, поръсва се с брашно и се пуска за няколко секунди в горещо олио, след което бързо се изважда.

Останалите морски дарове се нарязват и задушават в масло, след което се смесват с отцедените от мазнината рапани.

В чиния за сервиране се подреждат 4 шайби тиквички, като се застъпват, така че да се образува кръг. Отгоре се редят последователно ред морски дарове, ред водорасли, отново морски дарове и се завършва с ред водорасли.

Отгоре се украсява с варена скаридка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: