Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки бъбреци в шерден на фурна

Агнешки бъбреци в шерден на фурна

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Агнешки бъбреци в шерден на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки бъбреци - 500 г
  • момици - 250 г
  • шердени - 250 г
  • топено масло - 100 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 3 - 4
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • ориз - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците и момиците се измиват, нарязват се на малки парчета и се задушават в половината от маслото. Прибавя се ситно нарязаният лук и се задушава 5-6 минути, след това - оризът, а след няколко минути - обелените и нарязани домати.

Сместа се залива с 1/2 чаена чаша бульон или гореща подсолена вода и се задушава, докато оризът поеме течността. Отнема се от огъня и се наръсва с черен пипер, магданоз и джоджен.

Шердените се измиват и се пълнят с приготвената плънка, завързват се и се пържат в останалата половина от маслото.

Изваждат се в тавичка, а в мазнината се запържват брашното и доматеното пюре. Запръжката се разрежда с малко бульон (или топла вода) и виното, кипва се, посолява се и се изсипва при шердените.

Ястието се пече в умерена фурна 20 минути. Преди поднасянето конците се отстраняват от шердените.

Разпределят се на порции, които се гарнират с пържени картофи и салата от пресни зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: