Ястие След 10 години

Ястие След 10 години1 / 2
12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заешко месо - 8 бр. задни бута
  • свински сърца - 8 бр.
  • пъдпъдъци - 5 бр.
  • кока - кола - 500 мл
  • бира - 500 мл
  • прясно мляко
  • черен пипер
  • сол
  • ким
  • кимион
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 8 глави
  • захар
  • бутертесто - 1 пакет
  • свинско шкембе - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • картофено пюре
  • слънчогледови семки - 100 г белени
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От средата на лука се отрязва по една шайба. Тя се карамелизира в малко зехтин с по щипка сол и захар.

Към всяка порция се прибавят по 2 с.л. ситно нарязано предварително сварено шкембе и по 2 ситно нарязани гъби.

Върху тях се похлупва бутертесто, изрязано в кръг с купичка. Обръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе.

От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло.

Сервира се върху канапето от бутертестото. При поднасяне до пържолата се поставя добре сварено издълбано свинско сърце с пълнеж от картофено пюре.

Върху пюрето се добавят гърди от пъдпъдък, варени със слънчогледово семе.

Гарнира се с джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: