Зеленчукова супа с тофу и сладка царевица

12/02/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • червена леща - 250 г
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • царевица - 1 консерва сладка
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • бял пипер - 1 щипка сол
  • чесън на прах - 1 щипка
  • соев сос - 3 с.л.
  • сусамово олио - 2 с.л. /може да се замести с зехтин/
  • оцет - 1 с.л.
  • тофу - 1 пакетче /отцедено/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща, морковът, чесънът и лукът се варят. Когато водата заври, добавяме половината царевица при зеленчуците.

Нарязваме пакетчето тофу на кубчета. След като зеленчуците са сварени, махаме тенджерата от котлона и прецеждаме зеленчуците над друг съд.

Връщаме прецедената вода в тенджерата и оставяме на котлона да покъкри. Пасираме сварените зеленчуци.

Във вече врящия бульон настъргваме джинджифила и слагаме соевия сос, сусамовото олио и оцета, след което прибавяме и пасираните зеленчуци.

Поръсваме със сол и бял пипер, както и с чесън на прах.

Накрая добавяме останалата царевица и парченцата тофу.

Оставяме да покъкри 5 минути и супата е готова за сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар