Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Пухкави сърца за влюбени

Пухкави сърца за влюбени

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пухкави сърца за влюбени
Снимка: Yordanka Kovacheva
8 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
9
"И влюбените имат нужда от храна, затова препоръчваме тези сърца за влюбени"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 25 г жива
  • сметана - 300 мл сладкарска, течна
  • масло - 100 г меко
  • захар - 100 г
  • мед - 30 г
  • ром - 2 с.л.
  • течен шоколад - около 300 за плънка
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте леко сметаната и в нея разтворете лъжичка захар и маята, разтрошена с пръсти. Оставете да втаса за 5-8 минути.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете едното яйце - леко разбито, лъжичките ром, разтопеното масло и втасалата мая.

Замесете меко еластично тесто и го прехвърлете на плот, който няма нужда да набрашнявате, тъй като тестото е мазно и не лепне. Месете 10-15 минути и след това го ударете сто поредни пъти в плота. Оформете на топка, върнете в купата и покрийте със стреч фолио и отгоре с кърпа. Оставете да втаса за два часа в топло помещение.

Премесете отново за 5 минути и разделете на 9 равни части, от които оформете топчета и после с ръце направете на фитили. Всеки от тях разточвайте, за да се сплеска, и в средата по дължина слагайте ивица течен шоколад (шоколадът трябва да е на стайна температура, за да е наистина течен). Навивайте, така че да се получи тънко рулце и плънката да не излиза, след това придайте форма на сърце, като двата края подгънете навътре, завивайки крайните части на две рулца и издърпвайки леко получилата се заоблена част, така че да придобие форма на сърце.

Подреждайте на разстояние едно от друго върху намазнена или покрита с хартия за печене тавичка. Тъй като не се побират всички в една тава, аз ги пекох на два пъти.

Оставете да бухнат отново (поставям ги в загрята на 45 градуса фурна и след като ги пъхна вътре, изключвам - така процесът се ускорява и наистина стават много пухкави)

Намажете с разбитото второ яйце и поръсете обилно с кафява захар. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути всяка тавичка. Наглеждайте си ги за всеки случай и щом добият златист загар, може да пробвате с клечка, но не отваряйте фурната, преди да са изтекли поне 18-20 минути.

Поднесете топли или изстинали - невероятно пухкави, вкусни и меки.

Идеални за празнична закуска в денят на влюбените.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Благодаря ви :) За пръв път приготвям такъв вид тесто- със сметана, мед и повечко масло. Притеснявах се дали ще бухнат, дали изобщо ще се получи нещо, но притесненията ми бяха неоснователни. Толкова меки, нежни и пухкави станаха, че съм очарована!
15.02.2018 20:05
2
Росица Петрова
Росица Петрова
Прекрасна рецепта!
15.02.2018 20:00