Начин на приготвяне
Сваряват се обелени картофи, отцедени се намачкват с вилица в купа. Добавят се кисели краставички, нарязани на малки кубчета, майонеза, сол на вкус и черен пипер. Всичко се разбърква добре.
Поставя се салатката в средата на чиния.
Морков се нарязва на кръгчета и от тях с нож се оформят сърца. Нареждат се по края на чинията. От дълго парче ряпа се оформя тяло на лебед. От друго парче се оформя шията и с малка клечка се забожда в тялото. Изрязват се две крила и забождаме от двете страни.
От малко триъгълно парче морков се оформя клюнът на лебеда. Забожда се с клечка за зъби в шията. От пера пресен лук, нарязани с ножица, се оформя зеленината и забождаме в картофената салата.
Поръсва се по цялата чиния със ситно нарязан пресен лук и охладена се сервира.
Важни са малките жестове, с малко продукти може да зарадвате любимите си хора.
Вкусно и красиво за Свети Валентин!