Дюнер с три вида дресинг

14/02/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Не просто дюнер, а дюнер гурме, която се поднася с 3 вида дресинг "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят сосовете. Първият дресинг се прави, като се объркат майонезата и жълтъците, и се оставят в хладилник.

Вторият дресинг се приготвя, като медът и горчицата предварително трябва да се омесят и да престоят поне 4 часа заедно. След като това е станало, се прибавя и кетчупът. Всички съставки се омесват и отново се оставят в хладилник.

Третият дресинг се приготвя, като сиренето се нарязва на ренде и се слага в блендер. Към него се прибавят и останалите съставки, както и чесънът, който е много важен, защото е афродизиак. Всичко се разбива до получаването на сос и се оставя в хладилник.

Така готовите сосове трябва да престоят няколко часа в хладилник и чак тогава да се сглоби дюнерът.

Взима се една питка, маже се с топеното сирене. Отгоре с лъжица се намазва дресингът с жълтъците. След това се прибавя сиренето, което може да се нареже на филийки или да се настърже, в зависимост от личностните предпочитания. Накрая се нареждат саламчетата.

Най-накрая се слага от другите два вида сос. Питката се навива и се разрязва на две. В чиния се слага един лист маруля, отгоре се слагат и готовите дюнери и от червения сос се декорира с подходящи фигури, които се поръсват с галета за повече красота.

подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар