Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с три вида плънка

Козунак с три вида плънка

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Козунак с три вида плънка
Снимка: Галя Николова
1 / 4
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 125мл
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 г
  • щипка сол
  • есенция портокал - 1бр.
  • И още
  • захар - за поръсване
  • жълтъци - за намазване
  • сладко от дюли
  • шоколадови капки
  • локум
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месенето (яйца, захар, мая, прясно мляко, брашно, есенцията и щипката сол) слагам в хлебопекарна. Пускам на програма Месене.

След като е готово тестото за козунак, разделям на 3 равни части.

Разточвам първата част на правоъгълник и слагам първата плънка.

После втората и третата по същия начин. Събирам ги и ги плета на плитка.

Като е готова, го усуквам като козуначено руло.

Включвам фурната на 50 градуса и слагам козунака да втаса и двойно да удвои размера си.

След като е втасал хубаво, го намазвам със жълтък и поръсвам със захар.

Вие може и да навлажните леко захарта, както желаете.

Увеличавам градусите на фурната на 150°C и следа козунака с три вида плънка.

Рецептата за козунак е изпълнена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: