Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета под картофена шуба и кашкавал

Пилешки бутчета под картофена шуба и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки бутчета под картофена шуба и кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Добавете към нашето предложение и чаша домашно вино и сте готови"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр. долни
  • картофи - 1 кг
  • за соса
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - сока на 1 лимон
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • още
  • масло - малко за намазване на тавата
  • галета - 1 с.л. за поръсване
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчетата, наредете ги в тава, намазана с малко масло.

Обелете и измийте картофите, настържете ги върху бутчетата и ги разпределете равномерно върху тях.

В блендер поставете почистените лук, чесън, горчица, олио, сока на 1 лимон, зеленчуковата подправка и сол на вкус, смелете.

С получения сос, залейте картофите равномерно и поръсете с 1 с.л. галета.

Завийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 250 градуса фурна.

Печете така за 40 минути, след което отвийте тавата и поръсете с настъргания кашкавал, запичате ястието до красива кашкавалена коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: