Начин на приготвяне
Блатът се приготвя, като белтъците се разбиват с 50 г захар на твърд сняг и лъжица по лъжица се смесват с разбитите жълтъци, останалата захар, брашното и нишестето.
Тестото се изсипва в намаслена разглобява форма за торта, поставена върху хартия за печене. Пече се на 175 градуса. След като изстине, блатът се разрязва с конец на две.
Кремът се приготвя, като изварата, плодовите сокове, корите на лимона и портокала и захарта се разбиват до пухкава смес.
Желатинът се разбърква с 250 мл вода, след като набъбне, се разтваря на водна баня. Прибавя се към сместа, след това се слага и разбитата на сняг сметана. Сместа се разделя на две.
Прасковите се обелват, разрязват се на половинки и се сваряват с малко вода и захар.
Плодовете се изваждат и нарязват на ситно, след това се прибавят към едната половина на крема.
Малините се пасират и се слагат в другата половина. Първият блат се намазва с прасковен крем, поставя се вторият, който се намазва с малинов крем.
Тортата се наръсват с орехи.