Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта с малинов крем и Филаделфия

Торта с малинов крем и Филаделфия

КрисиКриси
Новак
40408114
Торта с малинов крем и Филаделфия
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Торта с малинов крем и Филаделфия - неустоимо нежно изкушение с малинов вкус."

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 230 г
  • олио - 140 мл
  • прясно мляко - 120 мл
  • брашно - 280 г
  • ванилия - 1 бр. прахче от 0.2 г
  • бакпулвер - 10 г
  • Малинов крем
  • малини - 700 г (пресни или замразени)
  • захар - 80 г
  • вода - 60 мл
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • Крем Филаделфия
  • крема сирене - 300 г Филаделфия
  • заквасена сметана - 350 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • пудра захар - 150 - 200 г (на вкус)
  • ванилия - 1 бр. прахче от 0.2 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме малиновия крем. За целта плодовете за заливат със захарта, варят се на слаб огън за около 10 мин, Сваляме от огъня и на тънка струйка добавяме нишестето, което предварително сме разбъркали с 60 мл вода. Варим малиновия крем, докато се посгъсти - 4-5 мин при непрекъснато бъркане.

За блата за торта яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна. Прибавят се олиото и прясното мляко. Отново се разбърква за кратко. Добавя се брашното пресято с бакпулвера и накрая ванилията. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. в тава с диаметър 24 - 26 см. върху хартия за печене.

Опечения и охладен блат се разделя на 2 или 3 равни части. Аз препоръчвам на 3.

За крем Филаделфия първо разбиваме сметаната, добавяме пудрата захар и сиренето Филаделфия. Накрая слагаме заквасената сметана и ванилията, разбъркваме отново за кратко.

Поставяме един блат мажем с 1/3 от малиновия крем отгоре 1/3 от крем Филаделфия. В тази последователност сглобяваме сметановата торта.

Украсява се с пресни малини, бял шоколад или малинов крем. Тортата с малинов крем и Филаделфия трябва да престои в хладилник около 24 часа преди консумация.

Ако сладостите са ви слабости, разгледайте и другите ни идеи за торти с малинов вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: