Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел с маскарпоне и тиква за Свети Валентин

Крем карамел с маскарпоне и тиква за Свети Валентин

Крем карамел с маскарпоне и тиква за Свети Валентин
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4с Видео
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Ама как така на влюбените им дават най-вкусните десерти?"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 - 300 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1 бучка
  • маскарпоне - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия
  • прясно мляко - 800 мл
  • крокан
  • череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете тиквата. Подредете я в тавичка и поръсете с 1 с.л захар (вземете от чаената чаша).

Нарежете маслото отгоре и я изпечете.

В купа разбийте яйцата с маскарпонето.

Млякото, сложете в тенджера и затоплете със захарта (достатъчно е само да се разтопи). Добавете млякото при яйцата на тънка струйка без да спирате да бъркате. Сложете ванилията.

Прехвърлете готовата тиква в кексова форма. Залейте с крем карамела.

Сложете я на водна баня и печете на 160 градуса до готовност.

Обърнете крема и поръсете с крокан и череши.

Крем карамелът с маскарпоне и тиква за Свети Валентин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: