Начин на приготвяне
Фурна - 175 градуса;
Плоска тава покрита с хартия.
Първо се приготвя плънката от бял шоколад, бадеми и кокос. Шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се настрана.
Бадемите и кокосът се запичат на сух тиган на умерена температура до златисто. Смесват се с шоколада. Оставят се настрани.
В купичка се смесва сладкото по избор с чаената лъжичка ром. Затопля се на умерен котлон при непрекъснато разбъркване. Оставя се настрана.
В купата на миксера се разбива маслото за около 1 мин. Добавя се захарта, разбива се за около 3 мин и се добавят леко разбитото яйце, ванилията, настърганата лимонова кора, солта, царевичното нишесте и се разбива, докато се смесят продуктите на бавна скорост на миксера.
Добавя се половината брашно и се измесва с ръка, докато се поеме от сместа, добавя се и другата половина брашно. Измесва се гладко тесто в самата купа, докато се отдели тестото от стените на купата. Изважда се, поставя се във фолио и се оставя за 30 минути на студено.
След необходимото охлаждане с ръка се откъсват топчета, равни по размер, оформят се малки елипси, поставят се в тавата за печене и с вилица се натиска за да се отбележат резките.
Пече се на 175 градуса за около 8-12 мин. Бисквитата трябва да остане бяла. Изваждат се и се охлаждат напълно.
Шоколадът се разтопява на водна баня.
Половината от охладените сладки се намазват със сладко, захлупват се с друга бисквита, другата половина от бисквитите се намазват с плънката от бадеми, кокос и бял шоколад. Потопяват се откъм страната, която няма белег в черен шоколад. Поставят се върху хартия, за да стегне шоколадът.
Двойно шоколадовите бисквити са готови.
Източник: Easy Turkish Recipes