Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Двойно шоколадови бисквити

Двойно шоколадови бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Двойно шоколадови бисквити7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Двойно шоколадовите бисквити означават само едно - двойно по-голяма наслада"

Необходими Продукти

  • масло - 110 г, стайна температура
  • брашно - 150 г, бяло
  • царевично нишесте - 150 г
  • пудра захар - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 1/2 ч.л. екстракт
  • сол - щипка
  • лимонова кора - настъргана от 1/2 лимон
  • ПЛЪНКА
  • сладко - около 80 г гъсто по избор
  • ром - 1 ч.л.
  • черен шоколад - 80 г за топене
  • бял шоколад - около 60 - 70 г за топене
  • бадеми - около 40 г смлени
  • кокос - 2 с . л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса;

Плоска тава покрита с хартия.

Първо се приготвя плънката от бял шоколад, бадеми и кокос. Шоколадът се разтопява на водна баня. Оставя се настрана.

Бадемите и кокосът се запичат на сух тиган на умерена температура до златисто. Смесват се с шоколада. Оставят се настрани.

В купичка се смесва сладкото по избор с чаената лъжичка ром. Затопля се на умерен котлон при непрекъснато разбъркване. Оставя се настрана.

В купата на миксера се разбива маслото за около 1 мин. Добавя се захарта, разбива се за около 3 мин и се добавят леко разбитото яйце, ванилията, настърганата лимонова кора, солта, царевичното нишесте и се разбива, докато се смесят продуктите на бавна скорост на миксера.

Добавя се половината брашно и се измесва с ръка, докато се поеме от сместа, добавя се и другата половина брашно. Измесва се гладко тесто в самата купа, докато се отдели тестото от стените на купата. Изважда се, поставя се във фолио и се оставя за 30 минути на студено.

След необходимото охлаждане с ръка се откъсват топчета, равни по размер, оформят се малки елипси, поставят се в тавата за печене и с вилица се натиска за да се отбележат резките.

Пече се на 175 градуса за около 8-12 мин. Бисквитата трябва да остане бяла. Изваждат се и се охлаждат напълно.

Шоколадът се разтопява на водна баня.

Половината от охладените сладки се намазват със сладко, захлупват се с друга бисквита, другата половина от бисквитите се намазват с плънката от бадеми, кокос и бял шоколад. Потопяват се откъм страната, която няма белег в черен шоколад. Поставят се върху хартия, за да стегне шоколадът.

Двойно шоколадовите бисквити са готови.

Източник: Easy Turkish Recipes

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: