Лазаня със сос Болонезе и кисели краставички

17/02/2018
"Мамма миа - това е най-вкусната лазаня, която сме опитвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме кромида и морковите. Прибавяме каймата и запържваме леко, след това добавяме доматеното пюре, бялото вино и подправките - риган, босилек, черен пипер и сол на вкус. Оставяме да покъкри, докато се сгъсти соса. Накрая добавяме чесъна и киселите краставички нарязани на кръгчета и сваляме от огъня.

След като ни е готов сосът, го оставяме да се поохлади и приготвяме Бешамела.

В касерола запържваме маслото до златисто, прибавяме брашното и бъркаме непрекъснато до получаването на каша. На тънка струйка и постепенно добавяме прясното мляко и разбъркваме непрекъснато. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

След като са ни готови сосовете, в тава намазваме първо от бешамела и ред кора.

Върху кората от сос Болонезе и Бешамел и пак кора. И така редуваме кора - сос. Завършваме с Бешамел.

Печем на 200 градуса в предварително затоплена фурна. Преди да е готова лазанята, настъргваме кашкавал и връщаме обратно до запичане на кашкавала.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар