Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с мед, горчица и кетчуп

Пилешки бутчета с мед, горчица и кетчуп

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Пилешки бутчета с мед, горчица и кетчуп
Снимка: Нина Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"С разкошна медена глазура и неустоим вкус"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. /около 1 кг/
  • мед - 200 мл (разтопен на водна баня)
  • бира - 1 литър
  • магданоз - пресен или сушен
  • чесън на прах - скилидки или пресен
  • кетчуп
  • горчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава сипваме бирата и подреждаме пилешките бутчета. Оставяме ги 1 час така. След това намазваме всяко бутче с горчица.

След това слагаме и кетчуп върху всяко бутче. Количеството на кетчупа и горчицата е според вкуса. Накрая се получава хрупкава коричка с пикантен вкус.

Разтопяваме меда на водна баня и поливаме всяко бутче, а останалият мед изсипваме около бутчетата в тавата.

Накрая се получава страхотен сос.

След това поръсваме всяко бутче с магданоза и чесъна.

Може да поръсим с чесън и около бутчетата, за да е по-пикантен сосът.

Печем в предварително загрята фурна около 1 час или повече, докато бутчетата са готови и сосът се сгъсти.

Бутчетата стават много крехки и сочни.

Пилешките бутчета с мед, горчица и кетчуп са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: