Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Карамелено кремче Наслада

Карамелено кремче Наслада

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Карамелено кремче Наслада
Снимка: Yordanka Kovacheva
9 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Насладата ви е гарантирана с тези карамелени кремчета Наслада"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 550 мл
  • сметана - 200 мл течна, сладкарска
  • захар - 7 с.л.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • черен шоколад - 50 г
  • бял шоколад - за украса, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете тенджерка със 5 с.л. от захарта на умерен огън. Когато се карамелизира до тъмно златисто, налейте на тънка струйка млякото- затоплено. Бъркайте интензивно, докато карамелът се разтвори напълно в млякото и течността закъкри на котлона. Намалете го с три степени до тих.

Отделно разбийте яйцето със 100 мл от сметаната, останалата захар и нишестето. Ако обичате повече сладичко, може да си добавите и още захар. Лъжичките нишесте трябва да са добре пълни - с леко връхче.

Сипете на тънка струйка яйчено-сметановата смес при карамеленото мляко и бъркайте, докато кремчето се сгъсти. За да стане пухкаво и нежно, добре е да разбивате със телена бъркалка.

Разсипете в купички и оставете да стегне, след което пригответе шоколадовата заливка поставяйки останалите 100 мл сметана със шоколада на тих до умерен огън.

Когато шоколадът се разтопи и сместа стане еднородна (трябва да бъркате, за да се улесни този процес), излейте шоколадовата заливка върху кремчето и оставете да изстине.

По желание настържете бял шоколад върху вече изстиналия десерт.

Може да консумирате веднага след изстиването му или да оставите в хладилник да стегне още повече.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
Днес гледах клип на подобна рецепта, но тази ми допада повече и мисля да я изпробвам още тези дни.
21.03.2018 16:34
2
1
Покажи всички подкоментари