Парижки тарталети

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Парижки тарталети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Как ли французойките поддържат добрата си форма, когато са заобиколени от такива изкушения"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - 350 г
  • крем оле - 1 пакет
  • за плодовото сърчице
  • конфитюр - 200 г ягоди
  • вода - 100 мл
  • желатин - 1 пак.
  • за шоколадовото сърчице
  • шоколад - 200 г
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете мекото масло, ваниловата захар и смесените предварително сол, бакпулвер и пресято брашно, разбъркайте до хомогенна смес.

Сипете сместа върху лист хартия за печене, върху нея поставете втори лист и разточете с помощта на точилка кора с дебелина 1 см. Поставете така с хартията в хладилник, докато стегне тестото. Изрежете тестото с диск на кръгчета колкото диаметъра на формите на тава за мъфини, там ще ги печете. Поставете кръгчетата в формите и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Извадете готовата основа за вашите тарталети и оставете да се охладят.

За плодовите сърчица поставете желатина във водата и след като набъбне, разтворете на водна баня. Прибавете го при конфитюра при непрекъснато бъркане. Разстелете сместа върху хартия за печене, заравнете и оставете да стегне. С формичка за курабийки изрежете сърчица.

За шоколадовите сърчица смесете начупения шоколад и маслото и разтопете на водна баня. Разстелете сместа върху хартия за печене, заравнете и след като постегне изрежете сърчицата.

Сглобете тарталетите, като върху основата поставите част от крема приготвен по указанията на опаковката и декорирате със плодово и шоколадово сърчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: