Ванилови сърчица с крем

18/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф881498218
"Ванилово или не - сърцето ни е ваше "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - щипка
  • ванилова есенция - 1 ампула
  • суха мая - 7 г
  • брашно - около 600 г
  • крем оле - 1 пакет на Йоткер с вкус на ягода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема по указанията на опаковката и оставете настрани.

Смесете част от топлото мляко с 1 с.л. от захарта и маята, разбъркайте и оставете да шупне за 10 минути.

В купа пресейте брашното, направете кладенче в него и прибавете щипка сол, разбитите с вилица яйца, захарта, разтопеното масло, прясното мляко, ванилията и втасалата мая.

Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете да втаса за 90 минути.

От тестото оформете топчета с размер колкото малко яйце. Разточете всяко топче на елисовидна кора и намажете с крема и навийте на рулце откъм широката страна на кората и прегънете рулцето на две.

Направете разрез точно на прегънатото място и оформете сърчице.

Наредете сърчицата в постлана с хартия за печене тава, оставете да втасат за 20 минути и печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до лек загар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар