Панирани банани с ванилов сос

18/02/2018
"Колкото и да сте възпитани, пак ще си оближете пръстите, за да не остане и трошичка неизяден паринаран банан с ванилов сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се бананът, двете крайчета се отрязват, после се нарязва на парчета от 2-3 см. С нож внимателно се издълбава вътрешността, без да стигате до края.

С малка лъжичка или с пош и накрайник се пълни с течен шоколад - смесен бял и черен.

В купа се разбива яйцето, а в две плитки чинии поставяме брашно и галета.

Всяко рулце овалваме в брашно, после в яйцето и накрая в галета.

Загрява се олио и пържим от всички страни до златисто на умерен огън.

За соса сипваме 100 мл прясно мляко и захар в подходящ съд и слагаме на котлона.

В останалите 50 мл се разбърква царевичното нишесте и ванилия. Сипва се в горещото мляко и бъркаме, докато сосът се сгъсти. Сипва се в чиния в средата, отгоре разполагаме банановите рулца.

Загрява се сметана и шоколад, разбърква се и се охлажда леко - малко да сгъсти.

Сипва се във фунийка от хартия за печене и с отрязано връхче се декорират точки край бананите и върху тях. С дървено шишче се минава през всяка точка и се получава като сърце.

Поднесете с любов на любимите хора.

Много вкусно и ефектно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар