Начин на приготвяне
Приготвя се пудинг ванилия според указанията на опаковката. В случая: В купичка се сипват 100 милилитра прясно мляко. Изсипва се съдържанието на пудинга. Разбърква се. Шестстотин милилитра прясно мляко се сипват в малка тенджерка. Добавя се захарта.
Слага се на котлона да заври, като се разбърква. Добавя се разтвореното нишесте, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, до сгъстяване на нишестето. В купичка се сипва останалото мляко.
Използва се за потапяне на бисквитите. Бананите се нарязват на филийки. Слага се малко от нишестето на дъното на караванка. Нареждат се ред какаови бисквити, като се потапят предварително за секунда в млякото. Слага се пласт нишесте.
Нишестето трябва да е топло. Върху него де нареждат банани. Нарежда се пласт ванилови бисквити, които също се потапят в прясното мляко. Пласт нишесте, какаови бисквити, нишесте, банани, ванилови бисквити.
Завършва се с пласт нишесте, който да покрие бисквитената торта с крем от всички страни. Оставя се в хладилника да стегне. Тортата с ванилов крем и банани се украсява по ваше желание.