Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сирна баница

Сирна баница

Сирна баница
Снимка: Аника Войт
2 / 4
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"За Сирни Заговезни е задължителна, а през останалото време - по желание"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • сирене - 250 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г разтопено
  • майонеза - 50 г
  • брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 п. /5 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте 3-те яйца. Прибавете натрошеното сирене и млякото с бакпулвера и брашното. Разбъркайте.

Отделете четири броя от корите, а останалите натрошете и прибавете към млечната смес. Добавете и маслото.

В тава, подходяща за печене, застелете с домакинска хартия. Сложете две от корите, като повдигнете крайчетата, и ги оформите около стените. Изсипете сместа и покрийте с останалите две кори.

Запечете баницата в загрята фурна на 180 градуса.

След като започне де се образува кафеникав загар, извадете баницата и намажете с разбито яйце и майонеза.

Върнете баницата и допечете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: