Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени чушки»Печени чушки с млечен сос

Печени чушки с млечен сос

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печени чушки с млечен сос
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Шедьовър от Българската кухня, рецептата за който се предава от майка на дъщеря"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 бр.
  • краве мляко - 500 - 700 мл пълномаслено
  • слънчогледово олио - 5 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и осоляват отвътре.

Изпържват се в маслото и се нареждат в подходящ съд.

В същото масло се запържва брашното. Добавя се млякото при непрекъснато разбъркване до получаване на рядка каша.

Посолява се. Ври 3-4 мин на слаб огън.

Заливат се чушките и се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Печените чушки с млечен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесни!
28.07.2018 15:43
1
1