Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Тесто за козуначено руло в хлебопекарна

Тесто за козуначено руло в хлебопекарна

Тесто за козуначено руло в хлебопекарна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Щом става дума за вкусно козуначено руло, може да включите и хлебопекарната да помага"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл топло
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 130 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 600 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • лимон - кората от 1 бр., настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително разбиваме яйцата със захарта.

Разтваряме маята с малко захар в млякото и оставяме да шупне.

Аз слагам олиото накрая, като се е оформила хубава топка.

Включваме на програма тесто с втасване.

Когато е готово, се изважда и се оформя желаното козуначеното руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: