Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Закуски Сърца за Свети Валентин

Закуски Сърца за Свети Валентин

Закуски Сърца за Свети Валентин
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Любовта си е любов, но влюбените трябва и да закусват от време на време"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 600 г + 100 за разточване
  • за плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете еластично средно твърдо тесто. Не забравяйте да активирате първо маята.

Намажете тестото с олио, покрийте със фолио и оставете да втаса.

Разделете тестото на 2 части, разточете едната част на средно дебела кора, нарежете на ленти и по три лентички оплетете плитки.

От другата част тесто отново разточете и изрежете сърца с нож за пица - големи колкото плитката, оформена на сърце.

Сложете ги едно върху друго и оставете да втасат.

Разбийте яйцата със сиренето и сложете от плънката по средата. Ако желаете, може да ги намажете със разбит жълтък.

Печете в загрята фурна на 180 градуса, като към края на печенето извадете и поръсете със кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: