Начин на приготвяне
Свари спагети по указание в подсолена вода и отцеди, като отделиш 1 ч.ч. от течността, в която са се варили.
Наденица се нарязва на кубчета, тиквичка - обелена, нарежете на кубчета, лук и чесън - на ситно.
Загрява се олио в тиган, запържваме лук, чесън, тиквичка и кубчета наденица. Добавя се каймата и се запържва - да стане на трохи.
Сипваме домати от консерва без люспи и нарязани ситно. Поръсва се със сол, черен пипер и подправките. Оставя се на тих огън за 10 минути, като се прибавя 1/2 ч.ч. отделена течност от спагетите.
В намаслена тавичка сипваме половината спагети, отгоре гъстата част от плънката и половината сос, покрива се с останалите спагети. Залива се с разредения доматен сос и поръсваме с настърган кашкавал и моцарела.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 10-15 минути, колкото да се разтопи сиренето.
Много е вкусно - да ви е сладко!
Коментари