Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с лозови листа

Агнешка супа с лозови листа

Агнешка супа с лозови листа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • бял дроб
  • черен дроб
  • момици
  • чревца
  • масло - 30 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз
  • копър
  • джоджен
  • ориз - 1 шепа
  • лозови листа - 10 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените дреболии сваряваме, а лука нарязваме на ситно и задушаваме в маслото.

Посоляваме и заливаме с 8 ч.ч. гореща вода и част от бульона, в който сваряваме дреболиите.

Сварените дреболии и месото нарязваме на ситно и пускаме в супата.

Прибавяме ориза и след като се свари, слагаме лозовите листа, ситно нарязани.

Ври на тих огън половин час и прибавяме магданоза, копъра и джоджен.

Подправяме с яйцата, разбити в киселото мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: