Моята торта Гараш

20/02/2018
Poli
отPoliНовак71
"Торта не делим с никого, но рецептата за тази уникално вкусна торта Гараш споделяме с вас на драго сърце "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 356
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете:

Започваме с приготвянето на блатовете. Разбиваме белтъците на сняг с захарта, но не много твърд, тъй като рискуваме платките да станат трошливи. Към белтъците прибавих смлените орехи и пресятото брашно постепенно, смесвайки всичко внимателно, за да запазя въздушноста на белтъците.

Разделих сместа 5 купички по равно, за да са еднакви блатовете, но следващия път ще направя 4 блата, за да е по-тънка тортата.

Блатовете пека във форма с диаметър около 25 см, върху леко намаслена готварска хартия. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса (180 с вентилатор).

Готовите блатове оставяме да се охладята.

За крема:

Разтопих шоколада с маслото на водна баня и го оставих малко да се охлади.

Разбих сметаната на сняг и към нея прибавих охладения шоколад. Шоколадът трябва да е с температура около 37°С , за да не се пресече при прибавянето в сметаната. Кремът е готов.

За глазурата:

Разтопих шоколада с маслото на водна баня и след като малко се охлади, полях тортата.

Моята торта Гараш - дали е правилната рецепта или не не знам, но вкъщи много се хареса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вера Радева
Вера Радева
24.03.2018 17:21
Какво ще рече малко масло? Колко малко?
0
0
Poli
Poli
28.03.2018 00:19
Ами , за крема около 30гр, за глазурата около 50 гр.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв