Моята торта Гараш

PoliPoli
Новак
730714
Моята торта Гараш2 / 2
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12 парчета
"Торта не делим с никого, но рецептата за тази уникално вкусна торта Гараш споделяме с вас на драго сърце"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • белтъци - 8 бр.
  • пудра захар - 8 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • орехи - Около 350 г
  • За крема
  • шоколад - 400 г
  • масло - малко
  • сметана - около 200 гр.
  • За глазурата
  • шоколад - 150 г
  • масло - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете:

Започваме с приготвянето на блатовете. Разбиваме белтъците на сняг с захарта, но не много твърд, тъй като рискуваме платките да станат трошливи. Към белтъците прибавих смлените орехи и пресятото брашно постепенно, смесвайки всичко внимателно, за да запазя въздушноста на белтъците.

Разделих сместа 5 купички по равно, за да са еднакви блатовете, но следващия път ще направя 4 блата, за да е по-тънка тортата.

Блатовете пека във форма с диаметър около 25 см, върху леко намаслена готварска хартия. Фурната трябва да е предварително загрята на 200 градуса (180 с вентилатор).

Готовите блатове оставяме да се охладята.

За крема:

Разтопих шоколада с маслото на водна баня и го оставих малко да се охлади.

Разбих сметаната на сняг и към нея прибавих охладения шоколад. Шоколадът трябва да е с температура около 37°С , за да не се пресече при прибавянето в сметаната. Кремът е готов.

За глазурата:

Разтопих шоколада с маслото на водна баня и след като малко се охлади, полях тортата.

Моята торта Гараш - дали е правилната рецепта или не не знам, но вкъщи много се хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вера Радева
Вера Радева
Какво ще рече малко масло? Колко малко?
24.03.2018 17:21
1
Покажи всички подкоментари