Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу с горчица, патладжани и сусамов тахан

Кьопоолу с горчица, патладжани и сусамов тахан

Кьопоолу с горчица, патладжани и сусамов тахан1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 1. 5 кг червени
  • чушки - 1. 5 кг зелени
  • патладжани - 10 бр.
  • олио - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • горчица - 5 с.л.
  • сусамов тахан - 3 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • синап - 2 зърна
  • подправки - 1 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка
  • кориандър - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните и пипера и ги смиламе. Слагаме оцета, захарта и солта на вкус. Пържим до сгъстяване.

Отделно препържваме олиото и го слагаме в сместа. Разбъркваме постоянно, докато получим гладка каша, която овкусяваме с останалите продукти.

Дръпваме от огъня, прибавяме тахана, горчицата и соевия сос. Връщаме на огъня за 5 минути, като бъркаме постоянно. Накрая обработваме с пасатор.

Готовото кьопоолу на сипваме в буркани и стерилизираме 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: