Начин на приготвяне
Патладжаните се изпичат и обелват. Отстранява се и дръжката. Нарязват се на едри парчета и след това се пасират.
От бурканче със сусамов тахан се вземат три супени лъжици и се слагат в голяма купа. Към тахана се добавят сока от половин лимон и 2- 3 бучки лед.
Изчакваме 2- 3 минути да започне да се топи ледът. С помощта на телена бъркалка започваме да бъркаме.
Разбива се докато се стопи леда и сместа стане напълно бяла като майонеза. След това се изсипва пасираният патладжан в купата с разбития вече сусамов тахан.
Чесънът се обелва и се пресова, добавя се в общата купа. Посоляваме на вкус и разбъркваме. Сервираме разядката заедно с препечени филийки.
Разядката с патладжан и сусамов тахан е много вкусна!