Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Боб с чоризо по Испански

Боб с чоризо по Испански

Боб с чоризо по Испански
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
3
"Малко по-пикантен, малко по-ароматен - опитайте боб с чоризо по Испански"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г бял
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • шунка - 100 г
  • чоризо - 100 г
  • люти чушки - 1 бр. (чили )
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисни боба за 1 нощ в студена вода. Сложи да ври за 15 минути, изхвърли водата, изплакни боба с вода. Залива се отново с 2 литра вода и поставяме на котлона да се вари. Ако се получи пяна се изхвърля.

Прибавяме парчета шунка, нарязана на едро наденица чоризо, добавяме глава лук, морков и скилидки чесън без да се нарязват. Накрая се прибавя нарязани на кубчета домати и се готви до готовност.

Лукът, чесънът и месото се изваждат, овкусява се с малко сол, риган и черен пипер. Сервираме в чиния с парчета нарязано месо и поръсено с щипка лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: