Начин на приготвяне
Почистете скаридите и нарежете на парчета пилешко месо. Загрейте малко зехтин в широк тиган и запържете до омекване нарязания лук и чесън.
След това прибавете пилешкото и разбъркайте. Оставете да се запържи добре. Прибавете почистените и нарязани чушки и гответе за още 5 минути.
Загрейте междувременно пилешкия бульон, за да е горещ и да не се спира кулинарния процес. Прибавете нарязаните домати и варете още 5 минути. Сипете ориза и долейте 500 мл гореща вода.
След 5 минути долейте бульона и разбъркайте хубаво. Щом кипне, намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути.
Разбърквайте и добавете след това скаридите, граха, шафрана със сол и черен пипер на вкус. Продължете готвенето още 10-15 минути, докато течността се абсорбира.
Снемете от котлона и покрийте съда с паелята с голям капак и лист алуминиево фолио, за да се запари за 5-10 минути преди сервиране.
Поднесете оригиналната испанска паеля с малко скълцан пресен магданоз и малко прясно изцеден лимонов сок.
Към така приготвената паеля могат да се добавят и сготвени миди с черупките.
Коментари
Поздрави! :)
Не живея в Испания и не съм готвач, но съм ходила повече от 4 пъти на почивка в различни части на тази прекрасна страна, и съм опитвала различни видове от това ястие. Най - много ми харесва онази, която приготвят в Мурсия - с морски дарове и заешко месо.
Аз сам работила в Гандиа-Валенсиа 6 години като готвачка сега в Мадрид от 4 години сам известна като най добрата в приготвянето на ПАЕЯ
Аз ще ви кача рецептите на всичките видове паея оригинални но друг рът
Много ми е трудно да пиша Български за което много съжалявам
Запомнете паеята не съдържа лук
Само чесън