Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката, като накълцате и запържите до омекване лука. Добавете каймата, размита с малко водичка, доматения сос и концентрат и малко сол. Бъркайте докато каймата стане на трохи и течността почти се изпари.
Нарежете пилешките филета на малки кубчета и сложете при каймата заедно с отцедените от маринатата гъби. Посолете и овкусете със сухите и пресните подправки. Количеството им, което съм предложила е ориентировъчно, затова може да варирате с него според вкуса си. Добавете още малко водичка и гответе докато пилето побелее и плънката остане на мазнина.
Сварете пастата според указанията на производителя. Хубаво е да бъде ал денте. Отцедете и напръскайте със зехтин, за да не слепватфунийките една за друга.
Щом леко се поохладят подредете в тавичка с отворите нагоре и с помощта на лъжичка напълнете с плънката кухините. Подредете моцарелата, нарязана на филийки, върху пълнените лумакони и се заемете с Бешамела, който се приготвя много бързо.
Млякото загрейте, а в тиган разтопете маслото заедно с олиото, за да сте спокойни че няма да прегори. Огънят е умерен. Когато започнат да излизат мехурчета сипете брашното наведнъж и бъркайте докато добие лек златист загар и замирише приятно.
Намалете още огъня и налейте на тънка струйка млякото при непрестанно разбиване с телена бъркалка. Дори да ви се образуват парцалчета в началото, не се тревожете, когато продължите да разбивате те ще изчезнат и бешамелът ще стане гладък.
Овкусете със солта, пипера и индийското орехче и гответе до желана от вас гъстота на слаб огън и при непрестанно бъркане. Обикновенно отнема от 6 до 10 минути.
Залейте ястието с бешамела и поръсете със настърганите сирена грюер и ементал. Запечете във фурна, загрята на 200 градуса, до желания от вас загар.
Добър апетит!