Карибски крем

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Карибски крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Билетите до Карибите са скъпи, но нищо няма да ви струва да приготвите разкошен карибски крем"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 750 мл
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 43 г
  • яйца - 4 бр.
  • кокосов ром - 4 с.л., като например Malibu
  • банани - 2 бр.
  • кокос - нарязан
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • захар - за фламбирането на бананите
  • ябълкова ракия - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-голямата част от кокосовото мляко сипвам в подходяща касерола. Добавям захарта и тенджерата слагам на умерен огън. Разбърквам периодично докато се разтопи захарта и сместа се загрее хубаво, без да завира.

През това време яйцата ги разбивам добре и смесвам с царевичното нишесте и останалото кокосово мляко. Разбърквам до хомогенност. Яйчената смес добавям на струя, при непрекъснато разбъркване към кокосовото мляко.

Варенето продължава при непрекъснато бъркане докато сместа се сгъсти. Идва ред на приготвянето и на бананите. Бананите разрязвам на две и след това разполовявам по дължина. В тиган сгорещявам маслото, слагам бананите и поръсвам със захар.

Щом се карамелизират от едната страна ги обръщам. Когато са готови, наливам ракията, фламбирам и бананит разпределям в дъното на купички. След това разпределям крема върху тях.

Заливам всяка купичка с по 1 лъжица кокосов ром и поръсвам обилно със нарязан кокос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: