Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Салморехо - студена супа от Кордоба

Салморехо - студена супа от Кордоба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Салморехо - студена супа от Кордоба
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Наскоро да сте опитвали студена супа, която да ви впечатли - време е да опитате нашето Салморехо"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • хляб - 200 г бял (само среда)
  • зехтин - 100 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • хамон - 4 с.л. на кубчета (по желание)
  • магданоз - листенца за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хлебната среда в малко водичка, отцедете, но без да я изстисквате прекалено и поставете в дълбока купа.

Обелете доматите и ги нарежете на парченца при хляба. Добавете и чесъна, като премахнете вътрешната му част.

Налейте зехтина, посолете и пасирайте до гладка смес. Ако ви харесва по-течно може да си го разредите с малко водичка. Оставете в хладилник да се охлади.

Сервирайте в купички или чашки като предястие, като отгоре поръсите със ситно накълцано сварено яйце и по желание сложите хамон на кубчета или крутони. Украсете с листенца пресен магданоз.

Тази испанска студена супа е от фамилията на Гаспачото, но и се различава съществено от него.

За перфектни резултати трябва да използвате хубави домати, те трябва да са добре узрели, но не и презрели.

С нашите хубави български домати испанците само могат да ни завидят за Салморехото, което можем да им приготвим. Зехтинът е другият важен фактор - използвайте екстра върджин.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: