Начин на приготвяне
Вадим на стайна температура прясното мляко и яйцата. В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксер. Вътре слагаме захарта и продължаваме да разбиваме. После слагаме прясното мляко, олиото, ванилията и разбиваме.
Пресяваме брашното с бакпулвера и го добавяме постепенно към сместа и бъркаме с миксера. Мажем форма за кекс с маргарин с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност на кекса. След като се изпече го вадим да поизстине. Режем го на филии.
Взимаме си една тава с диаметър 26 см. На дъното редим плътно една до друга нарязаните филии кекс. В празните ъгълчета също слагаме, така че да се запълни дъното. Не е нужно да е равно. В суха купа слагаме 400 мл прясно мляко. Във водата слагаме съдържанието от пакетчето пудинг и разбъркваме.
Добавяме го към прясното мляко и разбиваме с миксер първо на ниска степен, после на висока до сгъстяване на кремчето пудинг. Режем 1 шоколад дребни кубченца. Върху реда от парчетата кекс разпределяме ½ част от пудинга. Разпределяме парченцата шоколад равномерно. Редим другата част от кекса пак нарязан.
Следва другата ½ от пудинга, разпределен много добре отгоре. За завършек настъргваме с ренде 3-4 квадратчета шокалад. Като си поеме крема и леко стегне режем на тортени парчета. Да ви е сладко!