Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Варени свински крачета с уши

Варени свински крачета с уши

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Варени свински крачета с уши
Снимка: Beata Nikol
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Има ли мъж, чието сърце да не трепне, когато чуе, че любимата му е приготвила варени свински крачета с уши"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • чесън - 10 - 15 скилидки
  • винен оцет - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е едно от най-хубавите ястия, които моите родители са ми приготвяли. Зарежда те с много енергия, здраве и настроение в студените зимни дни.

Крачетата и свинските уши се измиват и оглеждат добре. Ако имат люспи се отстраняват, ако имат косми се обгарят с кухненска горелка.

Слагат се заедно със сол в тенджера под налягане и се заливат с вода 1 пръст над нивото.

Добавя се черният пипер. Варят се 2 часа. Ако не са се разкапали, варят се още ½ час - зависи от свинското.

Чесънът се счуква на каша заедно с ½ ч.л. сол. Смесва се с оцета и няколко с.л . от бульона. В това се топи месото. Мезето се консумира топло.

Не съм още открил подходящо вино. Ракията върви.

Варените свински крачета с уши са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: