Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирана пача от свински уши и крачета

Желирана пача от свински уши и крачета

Желирана пача от свински уши и крачета
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Желирана пача от свински уши и крачета е всичко, което мъжът ви иска за вечеря през зимния сезон"

Необходими Продукти

  • свински крака - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме си почитатели на свинските уши и крака, ги поставяме в тенджера под налягане.

Добавяме студена вода - толкова, колкото да ги покрие.

Прибавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна черен пипер и поставяме на котлона да заври водата.

Оставяме да ври, докато месото започне да пада от кокала.

Когато всичко е готово, изваждаме от бульона и леко охлаждаме, като премахваме всички кости, отстраняваме и зърната черен пипер от бульона.

Накълцваме си месото на по-едри парчета и връщаме обратно в бульона.

Обелваме скилидките чесън и ги счукваме, като добавяме в чесъна 2 супени лъжици винен оцет към апетитната пача.

Готовата смес добавяме при месото и бульона, разбъркваме добре готовата пача.

Разсипваме в подходящ съд и оставаме да изстине.

Прибираме желирана пача от свински уши и крачета в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: