Свински крачета капама

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свински крачета капама
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4
"Страхотно предложение за Свински крачета капана, само за любители, ценители и пазители на традициите !"

Необходими Продукти

  • свински крачета - 4 бр.
  • боб - 500 г бял
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чушки - 1 - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол на вкус
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от предната вечер във вода да набъбне.

Доматите се нарязват на кубчета. Чушките се дробят на ситно. Лукът се реже на колелца, морковите също.

Всички зеленчуци се слагат в гювече. Добавят се бобът и свинските крачета.

Овкусява се с подправки и се залива с вода.

Пече се във фурна на 170-190 градуса.

Ако е необходимо, може да се долее малко зеленчуков бульон при печенето на капамата.

Свинските крачета капама са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: