Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, сиренето и разтопеното масло, разбъркайте.
Намажете дъното на кръгла тава с масло, вземете един лист от корите накъсайте го на големи парчета (5-6 парчета) и го наредете в тавата. Сипете 3 с.л. от сместа и я разпределете върху кората.
Така процедирате до края на сместа, като последната кора оставяте цяла, а краищата ѝ ги подвивате.
Нарежете баницата на квадрати и полейте равномерно с предварително разбитото яйце, смесено с лимонадата.
Включете фурната на 180 градуса а баницата оставяте да престои така, докато фурната нагрее и да си попие заливката.
Поставете баницата в загрятата фурна и печете до красив златисто-кафяв загар, около 40 минути.
Наложената баница с масло и лимонада е готова.
Коментари