Наложена баница с масло и лимонада

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74100812
25/02/2018
"Наложена с любов, масло и малко лимонада, затова е толкова вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 570
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, сиренето и разтопеното масло, разбъркайте.

Намажете дъното на кръгла тава с масло, вземете един лист от корите накъсайте го на големи парчета (5-6 парчета) и го наредете в тавата. Сипете 3 с.л. от сместа и я разпределете върху кората.

Така процедирате до края на сместа, като последната кора оставяте цяла, а краищата и ги подвивате.

Нарежете баницата на квадрати и полейте равномерно с предварително разбитото яйце, смесено с лимонадата.

Включете фурната на 180 градуса а баницата оставяте да престои така, докато фурната нагрее и да си попие заливката.

Поставете баницата в нагрятата фурна и печете до красив златисто-кафяв загар, около 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар