Веган палачинки с брашно от лимец

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41617422392
26/02/2018
"Пости или не - веган палачинките с брашно от лимец са актуални през цялата година "
Приготвяне3 мин.
Готвене5 мин.
Общо8 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 152
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на блендер слагаме овесените ядки, лененото семе, кокоса, ванилията и водата. Блендираме, докато се получи гладка смес.

Прибавяме лимецовото брашно и блендираме за кратко. Ако ви се струва гъстичка сместа, сложете още малко вода и ако е редичка - малко лимецово брашно. Сместа трябва да е като за палачинки, но една идея по-гъстичка.

В сместа капваме няколко капки сусамово олио. Това е трик, за да не залепват палачинките при пърженето.

В тиган с незалепващо дъно капваме малко сусамово олио и като загрее, с лъжица оформяме палачинките с каквато големина искаме.

Като се позачервят леко краищата им се обръщат, за да се изпържат и от другата страна.

Лично аз ги гарнирам с круша, фъстъчено масло и мед, но вие можете да гарнирате с ваши любими неща за хапване - банан, ябълка, петмез или друго.

В сместа не слагам нарочно захар, защото понякога решавам да ги хапвам в солен вариант.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар