Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Веган палачинки с лимец и овес

Веган палачинки с лимец и овес

редакция:
Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7145k3k9
Веган палачинки с лимец и овес
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Лимецови палачинки, които мислят за вашата талияи здраве"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • бадемово мляко - 2 ч.ч. домашно
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • хималайска сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - за намазване на тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смилат в блендер или кухненски робот, докато станат на брашно.

Лененото семе се смила в кафемелачка.

В малка купичка се смесва смляното ленено семе с 3 с.л. вода и се оставя за 5-10 минути да набъбне.

В купа, в която ще се разбърква сместа, се смесват лимецовото брашно, смлените овесени ядки, бакпулверът, хималайската сол и ванилията. Разбърква се много добре.

Добавя се бадемовото мляко и ленената смес, след което разбъркайте добре до хомогенна смес. Оставя се тестото да почине за 5-10 минути.

Тиганът за палачинки се загрява на средна температура и леко се намазва с олио.

Изсипва се половин малък черпак от сместа.

Пече се лимецова палачинка около 2 минути, докато се появят балончета на повърхността, след което обръща и се изпича още 1-2 минути.

Повторя се с останалата смес за палачинки.

Веган палачинки с лимец и овес се гарнират с пресни плодове, ядково масло или кленов сироп.

Вижте дали брашното от лимец е безглутеново, както и има ли разлика между спелта и лимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: