Студена ябълкова торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Студена ябълкова торта1 / 2
27/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бисквити - 125 г обикновени
  • орехи - 1 ч.ч.
  • ябълки - 5 бр.
  • меко масло - 1 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • ром - 1 с.л.
  • сметана - 200 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • цветни пръчици - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Натрошаваме бисквитите.

Орехите счукваме и минаваме през машинка.

Всички продукти смесваме, като кум тях добавяме и разтопеното масло заедно със захарта и рома.

Омесваме или разбъркваме всичко това много добре и изсипваме в тавичка.

Сметаната си я разбиваме отделно и я изсипваме върху тортата.

Поръсваме с цветните пръчици.

Поставяме в хладилника за една нощ, за да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: