Начин на приготвяне
Оставете маслото на стайна температура.
В блендер смелете бадемите с половината от захарта. Добавете бакпулвера, разбъркайте и прехвърлете в купа. Разбийте мекото масло с останалата захар на пухкав крем и прибавете към смените бадеми. Разбъркайте внимателно.
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипка сол на сняг. Желателно е яйцата да са били преди това студени, за да стане по- плътна пяна.
Разтопете на водна баня шоколада и го прибавете към маслено-бадемовата смес. Добавете жълтъците и разбъркайте добре.
Накрая в сместа изсипете разбитите белтъци и объркайте.
Тестото прехвърлете в намазана с масло и покрита с хартия за печене форма.
Печете на 180 градуса.
Оставете сладкиша да се охлади и го поръсете с пудра захар.