Панирано мляко с кондензирано мляко

27/02/2018
"Ей на това му се казва невероятен десерт, с който направо ще оберете заслужено овациите на всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 206
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 мл
  • кондензирано мляко - 200 мл
  • царевично брашно - 65 г фино
  • лимон - кората от 1
  • канела - пръчка
  • за панировката
  • яйца - 1 - 2
  • брашно
  • за овалване
  • захар - 25 г
  • канела - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 100 г от прясното мляко и разтворете царевичното брашно в него, като бъркате с тел. Разбъркайте добре, така че да няма бучки.

В тенджера сложете останалото мляко, кондензираното мляко, кората от лимон и канелата. Изчакайте да заври и прецедете. Смесете го с разтвореното брашно и върнете на котлона. Изчакайте да се сгъсти.

Изключете и разстелете в стъклена квадратна или правоъгълна купа. Изчакайте хубаво да изстине. С помощта на шпатула, отлепете краищата и обърнете върху кухненския плот. Намокрете нож и разрежете на ленти, широки два пръста.

Разбийте яйцето. В чиния сложете малко брашно. Готовите стегнати лентички, оваляйте първо в брашно, а след това в яйце. Изпържете от двете страни в добре загрято олио на тиган до приятен златист загар.

Готовото панирано мляко (Leche frita con Leche condensada) оваляйте в захар, смесена с малко канела на прах.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар