Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете ванилията и олиото, разбийте до еднородна смес. Добавете топлата вода и отново разбъркайте. На части към сместа прибавяте предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, при непрекъснато бъркане с шпатула.
Накрая добавяте шоколадовите пръчици и разбърквате, за да се смесят добре. Намажете форма за кекс с малко олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея.
Поставете формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса и печете за около 30 минути.
Не препичайте, за да остане по сочен, а за готовността му проверявате с клечка за зъби.
Десет минути след изваждането на формата от фурната, извадете и обърнете кекса в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.
Коментари