Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лесен и Икономичен Тутманик

Лесен и Икономичен Тутманик

Лесен и Икономичен Тутманик
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Икономичен, но никога за сметка на вкуса - страхотен тутманик, който от сърце препоръчваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. без 1 жълтък
  • кисело мляко - 2/3 кофичка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л
  • сирене - 300 г натрошено
  • краве масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и постепенно добавяме киселото мляко, в което сме сложили содата и сме изчакали да се развие.

Добавяме другите съставки и месим тесто.

Разделяме го на три части, като всяка част мажем с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло.

Така правим и с останалите две топки.

В намаслена тава поставяме навитите рула и отгоре мажем с жълтъка.

Поставяме във фурната и печем до готовност .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: