Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака без месо с картофи и грах

Мусака без месо с картофи и грах

Мусака без месо с картофи и грах
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна мусака по време на пости - мисия възможно с наша помощ"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • грах - 200 г консерва
  • магданоз - сух
  • универсална подправка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • бакпулвер - 1 щипка
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета.

Почистете моркова и лука и ги нарежете на подходящи парчета.

Сложете зеленчуците в тавичка и ги поръсете с олиото. Овкусете с универсална зеленчукова подправка и ако е необходимо, добавете сол.

Запечете в загрята фурна до 200 градуса.

След като зеленчуците омекнат, добавете граха и около 1/2 ч.ч. вода.

Разбъркайте и допечете до пълното сготвяне на зеленчуците. Ако е необходимо, добавете още малко топла вода.

Разбийте яйцата в купа, добавете киселото мляко, сух магданоз, черен пипер, брашното и щипка бакпулвер.

Разбъркайте до еднородност и с готовата смес полейте мусаката.

Допечете до златист загар.

Мусаката без месо с картофи и грах е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: